artinvest.kh@gmail.com Тел.: (057) 755-70-46, (095) 682-36-26 м. Харків, вул. Плеханівcька 126, оф.324

Ліквідація ФОП у Харкові, закриття ПП під ключ

Ліквідація за реєстром ЄДР + подання ліквідаційних звітів Ліквідація за реєстром ЄДР + подання ліквідаційних звітів + проходження перевірки в Податковій і пенсійному
Вартість 900 грн. Вартість от 5000 грн.

Ви прийняли рішення закрити ПП у Харкові. Але одного рішення - недостатньо. Необхідно домогтися офіційного припинення існування ФОП, який буде зафіксовано в Єдиному Державному Реєстрі. Процедура, для якої необхідні знання певних бюрократичних і юридичних тонкощів, і, звісно ж, часових і фінансових витрат.

Як ліквідувати ФОП Харків, заощадивши при цьому час і кошти, знають наші юристи! Вони готові в будь-який час надати Вам кваліфіковані консультації та допомогти в проходженні всіх етапів ліквідації приватного підприємця.

Фахівці "ARTINVEST" гарантують Вам оперативність роботи при мінімальних фінансових витратах.

Якість нашої роботи - гарант Вашого успіху!

З прийняттям Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення процедури державної реєстрації припинення підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців за заявницьким принципом" значно спростилася процедура припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця.

Так, відповідно до положень Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" від 15.05.2003 № 755-IV особа, яка виявила бажання закрити ФО-П, повинна подати державному реєстратору за місцем прописки такі документи:

  • Заяву про припинення підприємницької діяльності фізичною особою - підприємцем.
  • Документ, що засвідчує особу.
  • Якщо документи подаються представником, необхідно надати довіреність.

Якщо документи прийнято та погоджено, фізична особа - підприємець має отримати від уповноваженого відповідного листа з повідомленням з приводу проведення процедури державної ліквідації ФОП цього ж дня.

Закриття ФОП у Харкові

Державне закриття ФОП Харків проводиться державним реєстратором не пізніше наступного робочого дня з моменту отримання вищевказаних документів, шляхом внесення запису до ЄДР. Сьогодні законодавство не передбачає надання реєстратору довідок форм 30-ОПП та 11-ЄСВ.

Представник нашої фірми, уповноважений СПД, згідно з довіреністю здійснюватиме всі необхідні юридичні дії для успішного закриття його підприємницької діяльності: відвідування всіх необхідних державних установ, здача звітної документації, здійснення попередньої аудиторської перевірки, заповнення реєстраційних форм.

Варто звернути особливу увагу на те, що стосовно перевірок податкових інспекцій, пенсійних та інших фондів, то внесені зміни до законодавчої бази стосовно закриття ФОП у Харкові на єдиному податку глобально не торкнулися. Єдиною відмінністю від попереднього порядку є те, що СПД не зобов'язаний власноруч звертатися до інспекторів за видачею необхідних довідок про закриття, а достатньо своєчасного реагування фізичною особою-підприємцем на різні запити та повідомлення з фондів, де він перебуває на обліку.

Безумовно, процедура ліквідації ФОП Харків представлена в більш спрощеній формі, ніж закриття юридичної особи. Однак закриття ФОП у Харкові на загальній системі також має величезну кількість нюансів, тому для уникнення помилкових дій, штрафних санкцій і паперової "плутанини", громадянину, який висловив бажання позбавити себе статусу ФОП, все ж таки слід звернутися за юридичною консультацією до професіоналів.

Таким чином, термін ліквідації ФОП Харків фактично скоротився з 3 - 6 місяців до 1 робочого дня. Однак, зазначений термін можна назвати умовним, оскільки підприємець, після внесення запису до ЄДР про припинення підприємницької діяльності, все одно перебуває на обліку в органах ДФС України та за запитом інспектора податкової надає документи для проведення документальної перевірки.

Rate this page